Internationalt landevej

Dagbog fra indersiden af Tour de France: Besøg af TV2 og Bananmanden

Danskerne Jens Krøyer og Glenn Smed har ansvaret for at opsætte og nedtage 2 km porten til alle etaper i Tour de France 2024. De to beretter de kommende uger her på CyclingWorld.dk om deres oplevelser i verdens største cykelløb.

Husk at du via SportsBog.dk blandt andet kan købe bogen De Danske Tour de France Helte og den nye danske Tour de France-bog 40 Utrolige Tour de France-historier.

Besøg af TV2 og Bananmanden (Dagbog lørdag den 6. juli)
Vi er tilbage til normaltid, morgenmad kl 7.00 og afgang umiddelbart efter. Destination for i dag var Colombey-Les-Deux-Églises. En lille hyggelig by i den sydligste del af Champagne området. Skyerne blev mørkere og mørkere, som morgenen gik og for første gang oplevede vi at det begyndte at regne, mens vi byggede porten. Så var det på med regnjakkerne og så gik det såmænd også.

Da vi var ved at være færdige fik vi et lille hyggeligt besøg fra TV2, det var Søren Reedtz og hans kollega. Han kom ud af bilen, og ville lige høre hvordan vores Tour gik. Det blev også til et billede med Smed, og så skulle han også lige skrive på Café Mathilde’s gule TV2-trøje. Ligesom Rolf og Moberg allerede har gjort. Super fedt. Vi fik også besøg af Bananmanden, det er en sød franskmand som kører forbi hver morgen, og lige afleverer et bundt bananer. Det gør han til alle arbejdere på ruten. Det er en fin lille gestus af ASO. Vejret blev aldrig rigtig godt i dag. Det småregnede det mest af dagen og der kom også nogle voldsomme vindstød som gjorde at vi hele tiden skulle være på vagt. En enkelt gang væltede et af vores små skilte, til trods for at det står i en tung skiltefod, sat fast med reb og pløkker. Vi var klar til at pille alt ned, mens feltet nærmede sig. Sikkerhed frem for alt, men vinden løjede af igen og alt gik fint og heldigvis stoppede det med at regne inden nedtagningen.
Men vi har haft en våd dag og heldigvis skal vi igen overnatte på samme hotel to dage i træk og havde efterfølgende kun en lille time hjem. På vej hjem i bilen fik vi den forfærdelige besked, at den kun 25-årige nordmand André Drege havde mistet livet, på en nedkørsel fra Grossglockner i Østrig Rundt, tidligere i dag. Det er ganske frygteligt og næsten ikke til at bære og alle vores tanker går til hans familie, hans venner og hans hold. Vi føler ikke der er så meget mere at sige i dag.
RIP Andrè

Adieu Krøyer og Smed