Krøyer og Smed på Tour 2024Tour de FranceTour de France 2024

Dagbog fra inderkredsen: Michael Rasmussen kom forbi

Danskerne Jens Krøyer og Glenn Smed har ansvaret for at opsætte og nedtage 2 km porten til alle etaper i Tour de France 2024. De to beretter de kommende uger her på CyclingWorld.dk om deres oplevelser i verdens største cykelløb.

Husk at du via SportsBog.dk blandt andet kan købe bogen De Danske Tour de France Helte og den nye danske Tour de France-bog 40 Utrolige Tour de France-historier.

Michael Rasmussen kom forbi (Dagbog søndag den 7. juli)

Vi startede dagen som vi plejer, morgenmad kl.7.00 og afgang kl 7.30. Dagen blev lidt speciel da start og mål begge er i Troyes. Der blev ændret på starten til morgen og det betød at de rullede forbi os her på 2 km da de skulle ud på ruten, det er sjældent at vi ser rytterne i hyggetempo, og det gav da nogle gode billeder. Inden starten kiggede Michael Rasmussen forbi 2 km porten, vi fik en god snak om dagens udfordringer på etapen, som han havde været ude og sondere.Han arbejder jo for Ekstra Bladet her under Touren.
Michael fik selvfølgelig også signeret Café Mathilde’s gule og prikkede trøjer og så et billede til Smeds samling. Virkelig fedt. I den lange pause er Smed som sædvanlig på tur, kigge lidt på byen og lede efter gode historier. Byen her foreksempel det største antal farverige,  middelalderlige bindingsværkshuse i hele Frankrig – der er 3000 af dem i Troyes. Krøyer er som Georg Gearløs har lavet et nyt system til vores topbannere, som har været lidt svære at holde styr på, vi har 12 forskellige længder med fra 4 m til 13 m. Men de hænger nu flot, rundt I bilen og ellers elsker Krøyer at finde et hyggeligt sted til hængekøjen og så bliver der hygget igennem. Vi får noget kaffe og selvfølgelig masser af kolde drikke. Frokosten stod i dag Kebab, ja der lå en 300 m fra porten og det var super.

Rytterne kom i mål lidt spredt Fuglsang kom flot ind sammen med blandt andre Van det Pool, vildt flot. Vi afventer selvfølgelig bagerste mand og de kom en lille halv time efter fronten, så vi fik mulighed for at klappe af alle de forskellige små grupper, som de kom ind. En ting ligger dog helt fast, mekanikere, soigneurs og staff i det hele taget, får travlt i aften. Der skal både vaskes cykler og biler. Vi pakkede sammen på 45 min, med lidt hjælp fra chefen og så slutter vi dagen med 340 km til Meunet-Vitray lidt syd for Saint-Amand Montrond, som er målby på tirsdag. Her skal vi holde hviledag i morgen. Vi gjorde stop for aftensmad i Varennes-Changy og her løb vi ind i en del af TV2 holdet, Ritter, Trine og Reedtz. Hyggeligt.

Nu glæder vi os sku til begge to til hviledag.Vi går til hviledag med denne opsummering fra Per Nordigarden:

Første uge den blev som den ble
og vi sagde farvel til Mads P
Jonas tabte til slut
godt og vel et minut
Hvad der NU venter genstår at se!

Adieu Krøyer & Smed