Dansk Landevej

Michael Mørkøv erstatter Anders Lund som landstræner

Efter ni år som landstræner for Danmarks Cykle Unions (DCU) U23- og herre elitelandshold, har Anders Lund besluttet at søge nye muligheder udenfor cykelsporten. Ny mand på landstrænerposten bliver Michael Mørkøv, der tiltræder 1. januar2025 som ny U23- og Herre Elite landstræner.

Anders Lund traf, ifølge en pressemeddelelse af DCU, sin beslutning om at 2024 skulle være hans sidste sæson, allerede i det tidlige forår. På det tidspunkt besluttede Anders Lund og elitechef Morten Bennekou, at offentliggørelsen først skulle annonceres efter OL, EM og VM, for dermed at bevare fokus på opgaven

“Det har været en ære at stå i spidsen for det danske cykellandshold. Jeg er utroligt stolt af de resultater, vi har opnået sammen, og det fællesskab, vi har bygget op. Beslutningen om at træde tilbage har ikke været let, men jeg har et stort ønske om at forfølge en drøm, hvorfor tiden nu er inde til at give stafetten videre. Jeg ser frem til at følge holdets fremtidige succeser og vil altid være en stor tilhænger af danskcykling.”, forklarer Anders Lund i en pressemeddelelse.

Michael Mørkøv tiltræder som landstræner
Elitechef Morten Bennekou har valgt at ansætte Michael Mørkøv som afløser for Anders Lund. Efter en imponerende karriere som både bane og landevejsrytter, har Michael Mørkøv dermed valgt at tage det første skridt i sin civile arbejdskarriere som landstræner for det danske U23- og Herre Elitelandshold.
Den tidligere verdensmester og olympiske mester skal dermed fremover lede de mandlige danske cykelryttere mod nye triumfer. Michael Mørkøv tiltræder stillingen den 1. januar 2025.

 “Jeg har altid haft en stærk tilknytning til dansk cykelsport, og det er en ære for mig at blive udnævnt til ny landstræner. Jeg ser frem til at byde ind med de erfaringer og kompetencer jeg har og jeg glæder mig til arbejde tæt sammen medmine nye kollegaer, og ikke mindst vores talentfulde ryttere og dermed fortsætte Danmarks stolte traditioner inden for cykling. Vi har alle muligheder for at bygge videre på de seneste års succeser, og jeg er klar til at tage udfordringen op.”, lyder det fra Michael Mørkøv.