HistorieTopartikler

Gianni Bugno optaget i Giro’ens Hall of Fame

Vinderen af Giro d’Italia 1990 efter at have ført fra start og til mål, Gianni Bugno er optaget i Giro d’Italias Hall of Fame.

Bugno blev født i 1964 og markerede en æra med italiensk cykling gennem sin alsidighed, og han udmærkede sig i både Grand Tours og endagsklassikere. Hans verdensomspændende popularitet gjorde ham til en sand ambassadør for Made in Italy. Årene 1990 til 1992 er fremtrædende blandt hans 14 professionelle sæsoner, med særlig omtale for hans imponerende sejr ved Giro d’Italia i 1990, hvor han bar Maglia Rosa fra den første dag til den sidste, såvel som for sine to verdensmesterskaber titler.

Bugno er nu den tolvte rytter, der kommer ind i Giro d’Italia Hall of Fame, efter Eddy Merckx (2012), Felice Gimondi (2013), Stephen Roche (2014), Francesco Moser (2015), Ercole Baldini (2016), Bernard Hinault (2017), Miguel Indurain (2018), Vittorio Adorni (2019), Gianni Motta (2022), Franco Balmamion og Giuseppe Saronni (2023).

“At blive optaget i Giro d’Italia Hall of Fame er en stor tilfredsstillelse, fordi jeg slutter mig til en gruppe ryttere, der har skrevet cykelhistorie. Fra den Giro, jeg vandt, husker jeg sejren i første etape, tidskørslen i Bari, Passo Pordoi-etapen, hvor jeg i slutningen begyndte at indse, at jeg kunne opnå denne bedrift, og bjerg-tidskørslen ved Sacro Monte di Varese, min tredje etapesejr i den Giro før den sidste parade i Milano – I modsætning til Pogacar. som havde planlagt at gøre krav på Maglia Rosa på den første dag og beholde den til slutningen – for mig var det at bære førertrøjen under hele løbet ikke en del af den oprindelige plan. Takket være støtten fra mine holdkammerater lykkedes det dette mål, som ingen andre har matchet i de sidste 34 år, og det er jeg stolt af. I dag er en særlig dag for mig, og jeg er virkelig følelsesladet over at se mit navn permanent komme ind i historien om det løb, jeg har elsket. mest”, udtaler Gianni Bugno

Du kan blandt andet læse om Gianni Bugno i bogen Cykelsportens 25 største legender, der kan købes via SportsBog.dk.