Bane VM

Dansk VM-guld i parløb

Amalie Dideriksen og Julie Leth vandt lørdag VM guld i parløb Ballerup Super Arena.

Det danske par endte på 46 point. Sølvet gik til Frankrig med 43 point og bronzen til Storbritannien med 42 point. Briterne var det eneste par i top-5, der ikke erobrede en omgang og dermed 20 point.

Det danske par scorede point i ni af de indlagte tolv spurter, der blev kørt på de 120 omgang (30 km). De erobrede desuden en omgang. Briterne vandt sidste spurt og sikrede sig dermed bronze.

Thomas Dalsted, cheflandstræner, bane, var synligt glad for dagens resultat: ”Nu var forløsningen der endelig! Det gik stort set, som vi havde talt om. Vi skulle være med i starten med nogle spurter, uden at brænde for meget krudt af og så håbe på, at det udviklede sig til et hårdt løb, hvor det er omgangene, der afgjorde det. De tager en monsteromgang hen over 30 eller 40 omgange, hvor de også tager en masse points undervejs, der er nok til at sikre det sidste. Det er ikke mindre end verdensklasse, og det er kæmpe revanche for OL. Julie fik debut til VM her i arenaen i 2010, og nu slutter hun sin karriere af i denne weekend med VM-guld i parløb.”

Det er anden gang de to vinder VM-medalje. I 2022 blev det til bronze.

Husk at bestille den nye bog, VM Banecykling – Historier og fakta og mange andre cykelbøger via www.sportsbog.dk.