Løven fra Flandern kommer til Danmark
Den 28. og 29. juni får jyske cykelentusiaster chancen for at møde cykellegenden Johan Museeuw, få en bid af Flanderns berømte cykelkultur og selv få fart under cykelhjulene. Cycling in Flanders har nemlig slået sig sammen med Hærvejsløbet – L’Etape Denmark by Tour de France i Viborg – om at give danskerne en uforglemmelig cykeloplevelse, bl.a. i selskab med Flanderns Løve.
Inkarnerede cykelfans vil nok kende den belgiske cykelstjerne Johan Museeuw bedre under kælenavnet Flanderns Løve eller ”the Lion of Flanders”, og den titel har han gjort sig fortjent til gennem en lang karriere som professionel cykelrytter (1988-2004). Han har bl.a. vundet Paris-Tours (1993), Flandern Rundt (1993, 1995 og 1998), Amstel Gold Race (1994) og Paris-Roubaix (1996, 2000 og 2002). Herudover blev han verdensmester i landevejscykling i 1996.
Cykelturen den 28. juni er arrangeret i samarbejde med Cycling in Flanders, som er det dedikerede cykelbrand for VisitFlandern, turistrådet for det nordlige Belgien, og interesserede har mulighed for at cykle med, efterfulgt af en hyggesnak med Museeuw over en kold belgisk øl, når cyklerne er kørt i mål. Der er et begrænset antal ledige pladser på turen, som i øvrigt er gratis.
Dagen efter køres Hærvejsløbet – L’Etape Denmark, som også er åben for deltagelse på en af de i alt 15 ruter, inklusive 50 km-landevejsruten, som Museeuw selv deltager på. Alle ruter indeholder udfordrende stigninger såsom det officielle Muur of Flanders-segment, der bringer en lille bid af Flandern til Danmark. Her kan man også forsøge at matche Museeuws tid på segmentet og deltage i konkurrencen om en unik præmie: Et tonætters ophold for to personer, inklusiv morgenmad, på Museeuws Cobblehouse-hotel for foden af Oude Kwaremont.
Efter målstregen er passeret kan man også besøge Cycling in Flanders-standen i målområdet for at lære mere om Flandern som cykeldestination med Museeuw og holdet bag Cycling in Flanders. Her kan man også få en bid af Flandern i form af en helt særlig energigel med smag af “stoofvlees-friet”, en stuvning med pomfritter, i gel-form. Så føles det næsten som at være i Flandern.